Hubnutí s láskou

Není mnoho lidí, kteří by si někdy neřekli: „musím zhubnout“. Zvlášť když se podívá na sebe do zrcadla. Pak se ještě stoupli na váhu a měli zkažený celý den.

U nemálo lidí je to věčný kolotoč. Mám držet dietu? Vydržím to? Pak se díváme na televizi, kde běží reklama na magický zázračný přípravek na hubnutí. Druhý den si ho koupíme a čekáme, jestli to zabere. Po třetím měsíci užívání zázračného přípravku zjistíme, že efekt zeštíhlení nepřišel. Přemýšlíme, kde je chyba. A pak nás dorazí nejlepší kamarádka, se kterou jdeme na kafíčko, když se „upřímně“ zeptá: „Nepřibrala jsi?“

Takže se trošičku zamysleme. Počítáním kalorií nezhubnete. Kdo se neustále kontroluje, nevydrží. Zapomeňte na kalorie a jouly! Naslouchejte svému tělu. Jezte s chutí a s dobrým svědomím. Jezte tehdy, když cítíte hlad, jezte to, na co má váš organismus chuť, jezte tak dlouho, dokud nebudete zasyceni, a ne tak dlouho, dokud nevyprázdníte talíř.

Na váze přibýváte stresem. Stres je jeden z nejsilnějších činitelů tloustnutí. Je dokázáno, že lidé ve stresu jedí víc, tučnější a sladké.

Dieta je způsob života. Není možné, abyste dlouhodobě živili svůj "motor" nějakým odpadem a pak zase nasadili nějakou dietu.

Zásady racionální výživy všichni známe. Mám pro vás ale lepší recept - ZHUBNĚTE S LÁSKOU! Je to bezplatné, příjemné a navíc bez vedlejších účinků. Každý, kdo byl někdy zamilovaný, jistě potvrdí, že onen magický pocit dokáže udělat s tělem zamilovaného divy. Laicky řečeno: láska dokáže zamilovaného naplnit až po okraj tak, že ztratí veškerou chuť k jídlu, jen upřeně hledí na hodinky a počítá, kolik ještě minut zbývá do setkání s jeho milovaným protějškem. Vědecky řečeno: ztráta váhy ze zamilování je způsobena tím, že se při pocitu zamilovanosti vytváří v mozku chemické látky zvané dopamin a monoamin, tedy stejné látky, které nám navozují pocit plnosti, když se najíme.

Platí heslo: vypadám dobře a cítím se dobře. ZAMILUJTE SE A HUBNĚTE.


Vaše Marta

Publikováno 30.10.2023

neváhejte
mne
kontaktovat!

Nepřežívej, ale žij