Sny, úspěch a peníze

Žijeme se v době, která nám dává příležitosti. V mládí věříme téměř všichni tomu, že budeme úspěšní. Když byste se mladých lidí zeptali, zda chtějí být úspěšní, tak vám každý potvrdí, že ano. V té době je pro ně život dobrodružstvím. Jak je to po čtyřiceti letech? Pouze malinkaté procento lidí je bohatých, o něco větší procento je nezávislých na okolí. Většina lidí je však bez peněz. Co se stalo s jejich touhou být úspěšnými, co se stalo s jejich plány, nadějemi a sny? Proč je tak velký rozdíl mezi tím, co chtěli dokázat a co dokázali? Abychom si mohli odpovědět, musíme si úspěch definovat. Úspěch je postupná realizace hodnotného ideálu. Pokud člověk nesměřuje svými činnostmi ke svému ideálu, tak není úspěšný. Jde o naší zarputilost naše sny zrealizovat, jde o odvahu. Opakem odvahy není zbabělost, ale konformita, neboli zapadnutí mezi ovečky, které hlídá pastevecký pes. Ten určuje směr pochodu, kdo kam smí a kdo kam ne. A tady je ten problém. Většina se chová jako všichni ostatní – aniž by tušili, kam „jdou“.

Většina lidí je bez peněz. Jsou závislí na někom jiném, aby si splnili své potřeby.

Proč jsou lidé konformní? Většinou nikdo ani neví. Jsou formováni okolím. Jsou to lidé vláčení okolnostmi. Nemají fantazii, nemají cíl. Na nezáludnou otázku, proč pracují, proč vstávají, většina odpoví, že nemá tušení. Odpoví, že každý ráno chodí do práce.

Kdo vlastně dosahuje úspěchu? No přece ten, kdo říká: „Já se stanu takovým, jaký je můj ideál“. A začne na tom pracovat. Úspěšní jsou ti, kteří chtějí dělat to, co dělají. Tedy ten, kdo záměrně dělá práci, kterou si sám předurčil.

Existuje klíč k budoucnosti člověka? Ano, jsou to cíle, někdo tomu říká také sny. Někdo je má, někdo ne. Ti, co mají cíle, jich dosahují. Lidé bez cílů propadají do konformity.

Teď vám řeknu něco a pokud to pochopíte, okamžitě to zlepší váš život. Najednou nebudete mít pocity úzkosti, pochybnosti, strach. Je to klíč k úspěchu. MY LIDÉ JSME PRODUKTY SVÝCH MYŠLENEK. Člověk je obrazem toho, o čem celý den přemýšlí. Chceme-li změnit svůj život, musíme změnit své myšlení. Bude-li vám dostatečně záležet na výsledku, tak ho dosáhnete. Bude to vaše priorita. Je to o víře v to, čeho chcete dosáhnout. MYŠLENKY PŘINÁŠÍ VĚCI. UVĚŘ A USPĚJEŠ.

Vaše Marta

Publikováno 14.2.2022

neváhejte
mne
kontaktovat!

Nepřežívej, ale žij